Activiteiten

Op de Spindel kennen we diverse activiteiten.
Hieronder een greep uit de activiteiten.

Koningsspelen - Sportdag
Op de Spindel worden de Koningsspelen gevierd in de vorm van een sportdag. 
De leerlingen starten de dag met een gezond ontbijt op school, waarna ze naar de sportvelden van VV Bavel vertrekken. Daar starten, na de gezamenlijke warming-up, de Koningsspelen. 
Voor groep 1 t/m 8 staat er een circuit klaar met verschillende sporten en spellen.  
Bij de Koningsspelen wordt de verbinding met sportverenigingen uit de buurt gezocht. In het circuit worden door meerdere sportverenigingen clinics gegeven.
Plezier, gezond eten en bewegen maken van de Koningsspelen een erg leuke dag. Excursies
In samenwerking met de oudervereniging organiseren we jaarlijks voor iedere groep een excursie. Deze uitstapjes zijn leerzaam, gezellig en voor de kinderen vaak onvergetelijk.

Rijksmuseum
Om het jaar brengen de groepen 7 en 8 een bezoek aan het Rijksmuseum. De kinderen worden met de museumbus naar Amsterdam gebracht en krijgen een rondleiding door het Rijksmuseum.

Toernooi
Met onze topvoetballers spelen we het grote toernooi in Breda. En hoewel meedoen belangrijker is dan winnen, denken we er met plezier aan terug dat we in het verleden drie keer kampioen van Breda zijn geworden met ons jongenselftal. In het schooljaar 2018-2019 hebben de jongens zelfs de district finale gehaald.
 
Eiershows
Tijdens de eiershow kan elk kind zijn ‘ei’ kwijt. In een voorstelling van ongeveer 45 minuten laten de kinderen hun talenten aan elkaar zien. Van luchtgitaar spelen tot het bespelen van een instrument. Tien keer hooghouden met een bal of mooi kunnen zingen? Alles mag in de show waar ieder kind kan stralen.
Het is geen wedstrijd maar er is geen grens aan de creativiteit.
De planning wordt tijdig in de groep bekend gemaakt zodat kinderen de tijd hebben om zich voor te bereiden. 

Verkeer/ BVL
Het Brabants VerkeersVeiligheidsLabel is een onderscheiding die de provincie Noord-Brabant uitreikt aan scholen die serieus werk maken van de verkeersopvoeding. De gemeente Breda, de politie en VVN ondersteunen het project.
Onze werkgroep, bestaande uit ouders, leerkrachten en de wijkagent, houdt zich bezig met de verkeersveiligheid in theorie en praktijk. Zo staat verkeer in alle groepen op het rooster, we hebben een goede methode, we doen mee aan verschillende landelijke projecten, we hebben een ruime fietsenstalling, we gebruiken hesjes en we werken samen met politie en de Toermalijn.


 
Schoolverlaters
In groep 8 gaan de leerlingen samen op kamp. Hier vragen we een aparte bijdrage voor aan de ouders van de leerlingen. We vinden onderdak in het Schiedams Schoolbuitenhuis in Oosterhout.
 
In de laatste maanden van hun Spindeltijd bereiden de groepen 8 een musical voor, die wordt opgevoerd voor alle groepen en in een galavoorstelling voor de ouders.
Op hun laatste basisschooldag nemen de schoolverlaters ’s morgens afscheid van de school en ’s avonds tijdens een feestavond van elkaar en van de leerkrachten.
 

Cookie instellingen