Algemeen

De inloop
Scholen hanteren beide een inloop in de ochtend.
Op het onderbouwplein gaan de deuren open om 8.20 uur, zodat de kleuters al naar binnen mogen. Ouders mogen hierbij ook meelopen.
Om 8.25 uur gaat de bel en gaan ook de kinderen uit groep 3 tot en met 8 naar binnen.
Om 8.30 uur sluit de deur, want dan begint de schooldag. Kinderen die toch wat later zijn, kunnen dan uiteraard nog wel binnen.

Het ophalen
Onze leerlingen komen rond de klok van 15.00 uur naar buiten. Dit kan per klas en per dag wel wat verschillen. Ze komen in ieder geval nooit allemaal ineens tegelijk en we gebruiken hiervoor ook verschillende uitgangen.
De kleuters gaan naar buiten via de hoofdingang op het onderbouwplein. Van ouders of andere ‘ophalers’ vragen we dan ook of ze willen wachten tussen of voor de glijbaan en Kober kinderopvang. Na het sein van uw kind dat ze u zien, mogen ze naar u toe lopen.
De groepen 3 tot en met 8 verlaten de school via het bovenbouwplein. Ze gebruiken hiervoor de hoofdingang, de zij-ingangen beneden op het bovenbouwplein of de zij-ingang op de eerste verdieping. Voor ouders die hun kind(eren) komen ophalen is er voldoende plek om te wachten op het bovenbouwschoolplein.
Graag niet wachten op het looppad, zodat iedereen het looppad kan gebruiken om het plein te verlaten. En ook bij het ophalen geldt natuurlijk altijd stapvoets fietsen en rijden!
U kunt ook het volledige verkeersplan bekijken, zie hiervoor verkeersplan van het talentencentrum evenals ons protocol leerlingenvervoer en veiligheid.

Speelkwartier
In groep 3 spelen de kinderen 's ochtend en 's middags buiten. In de loop van het schooljaar wordt het middagmoment een bewegend leermoment.
Vanaf groep 4 spelen de kinderen alleen 's ochtends een kwartier buiten.
Voor de ochtendpauze mogen de leerlingen iets te eten en/of te drinken meebrengen. Graag iets gezonds en niet te veel, zodat er voldoende speeltijd over blijft.
Schrijf op alle bekers en bakjes de naam van uw kind(eren). Zo kunnen de kinderen hun eigen spullen terugvinden.

Verjaardag vieren
Als uw kind jarig is besteden we hier in de klas uiteraard aandacht aan. Trakteren hoort hier ook bij. Het liefst zien wij ook hier een gezonde eetbare traktatie. Graag van tevoren met de leerkracht afspreken wanneer de verjaardag gevierd kan worden. De leerlingen vanaf groep 6 maken zelf een afspraak met de leerkracht.

Koptelefoons
In groep 3 en in groep 6 krijgen alle leerlingen een koptelefoon van school.
Gaat deze tussentijds kapot, dan verzoeken we de leerlingen om een koptelefoon van thuis mee te brengen.



Geen telefoons onder schooltijd
Onder schooltijd is het niet nodig, zelfs onwenselijk, om een telefoon of mobiel device met internet (smartwatch) te gebruiken. Onder schooltijd mag dit dan ook niet. Omdat we in toenemende mate mobieltjes en smartwatches gebruikt zien worden geldt daarom het volgende:
  • Onder schooltijd heb je geen telefoon op zak. Je laat deze thuis of levert je telefoon in bij de leerkracht bij binnenkomst in de groep. 
  • Deze telefoon wordt dan uitgezet, en dus niet alleen op vliegtuigstand. 
  • De leerkracht heeft een kast met een kratje waar de telefoons in komen te liggen. Wanneer er niemand in de groep is, wordt deze kast of de hele klas afgesloten.  
  • Om 15:00 uur mag de telefoon uiteraard weer mee naar huis. 
  • Indien leerlingen bij aanvang van de schooldag of aan het eind van de schooldag niet in school zijn, maar bijvoorbeeld in de gymzaal, leveren ze ook daar hun telefoon in. Hiervoor zijn in de gymzaal speciale kratjes.  
  • Ook smartwatches kunnen erg afleiden. Een horloge voor de tijd is oké en handig, maar een horloge met internet en de mogelijkheid foto's of opnames te maken mag dus niet onder schooltijd. 
  • Wanneer een leerling zijn/haar telefoon niet inleveren en dus stiekem bij zich dragen, wordt deze door de leerkracht ingenomen. Ouders (en de leerling) mogen deze dan komen ophalen na schooltijd.
Hoofdluis
Om hoofdluis snel te signaleren en verspreiding te voorkomen, vragen we u thuis uw kind in ieder geval na elke vakantie hierop te controleren.
Hoofdluis heeft niets met persoonlijke verzorging te maken en het kan overal voorkomen. Je hoeft je er niet voor te schamen. Hoe gewoner we ermee omgaan, hoe normaler kinderen erop reageren.

Heeft u bij uw kind hoofdluis geconstateerd, meld dit dan bij de leerkracht. Dan zal de leerkracht de ouders van de gehele groep inlichten middels een algemene mail.
 
 
Cookie instellingen